duminică, 15 martie 2015

Traian Băsescu va fi audiat miercuri de procurori în dosarul de șantaj la adresa Gabrielei FireaFostul președinte Traian Băsescu a fost chemat miercuri la audieri de procurorii Parchetului General în dosarul în care senatoarea Gabriela Firea îl acuză se șantaj, potrivit Antena 3.
Gabriela Firea l-a acționat în instanță pe Traian Băsescu după ce fostul președinte i-a atras atenția, într-o emisiune televizată din 2014, că s-ar putea să nu-și mai găsească soțul acasă.
Parchetul General a încadrat afirmația lui Băsescu la declarații politice, arătând că nu-l poate ancheta, deoarece, din funcția de președinte al statului, se bucură de imunitate.
Avocatul Lucian Bolcaș, care o apără pe Gabriela Firea, a declarat că va participa la această audiere și va adresa întrebări.
După de Gabriela Firea a depus plângere, procurorii au suspendat ancheta, pentru că Traian Băsescu avea imunitate, dar au redeschis-o după încheierea mandatului.
”Mai bine să se uite pe moșia soțului ei unde este primar, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu-i atentă. Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a declarat Băsescu, pe 13 aprilie 2014.

Băsescu a făcut aceste declarații, în contextul în care Gabriela Firea a inițiat, anul trecut, o anchetă parlamentară despre modul în care Ioana Băsescu a achiziționat terenuri agricole în comuna Nana, după ce a luat un credit de la CEC Bank. Soțul Gabrielei Firea este Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu